pasta Barilla formatul Ditalini (inelase) |
Pescuit la crap sau caras cu pastele Barilla
Am deschis acest subiect pentru a va propune un nou tip de momeala (nada) de pescuit.Cel putin pentru mine care am încercat-o a dat rezultate optime la pescuitul de crap sau caras.Procedura de preparare este foarte simpla: ajunge sa cumparati un pachetel de formaggio gratugiato (brânza sau cașcaval ras - din acela care se pune pe pizza-merge chiar si o mixtura de branzeturi),un pachet de pasta Barilla formatul Ditalini (inelase) (o recomand) sau alte mărci si multa atenție la procedeul de fierbere ce poate varia in functie de marca pastei (de aceea recomand Barilla),pentru a evita ca momeala va sare din cârligul de pescuit.Formatul pastei este un simplu inel de dimensiuni reduse.reduse. Portiile dintr-o punga de Barilla de 500 de grame sunt mai mult decât deajuns pentru o zi intreaga de pescuit.
Procedura in sine:
1. ÃŽntr-un vas puneti la fiert apa (apa trebuie sa fie de 2 ori mai multa decat pasta)
2. Cand apa fierbe puneti pasta la fiert pentru 2 minute pana la 3 minute maxim.
3. Scurgeti pasta si opriti coacerea ei aruncand peste pasta imediat apa rece.
4. Pregatiti un borcan mic sau mare (preferabil acoperit - adica care are un capac) in functie de sesiunea de pescuit care o planuiti
5. Adaugati pastei branza rasa (formaggio gratugiato).Cu cat mai mult formaggio adaugat,cu atat mai bine.
6.In cârlig puneți un inel din momeala ,iar un altul sa vina pe fir.
7.Nu puneți mai mult de 2 sau 3 inele din aceasta momeala,veți intensifica mirosul de brânza exagerat,ceea ce va avea ca rezultat îndepărtarea peștelui.
8.Fir întins!!!!
așezarea nomelii in carlig |
P.S Astept relatari despre experiențele dumneavoastră la pescuit de crap folosind aceasta momeala
No comments:
Post a Comment